Kézi BL: kiesett a Veszprém

Veszprém.Aalborg

A Veszprém nem jutott tovább a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel a hazai, egygólos siker után 33:28-ra kikapott a dán Aalborg otthonában a szerdai visszavágón.

A Veszprém 2014-ben debütált a kölni négyes döntőben, azóta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a végjátékról.

A visszavágó a veszprémiek számára indult jobban, 6:3-ra még a magyar csapat vezetett, de a 15. percben nagy fordulat következett: a dánok egy 4:0-s, majd egy 5:1-es sorozattal előnybe kerültek, és a 15. perc után már nem engedték ki a vezetést a kezükből.

Nagy László, a Veszprém sport-igazgatója hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub. „Ez most nem sikerült, személy szerint is csalódott vagyok és a csapat valamennyi tagja ugyanígy érez. Számtalan hibánkból kontráztak meg, azzal jöttek vissza. Ahogy az Aalborg átvette a vezetést az első félidő derekán, már nem is engedte ki azt a kezéből. 8-10 perccel a vége előtt volt még két labdánk, amik elmentek. Ez lett volna talán az utolsó esély, hogy meccsben legyünk” – nyilatkozta Nagy, megemlítve, hogy a rivális hazai pályán felszabadultabban játszott.

A sportigazgató hozzátette, az, hogy az együttes kapusedzője, Sterbik Árpád kedden szívrohamot kapott és gyors orvosi beavatkozáson esett át, megfogta valamelyest a csapatot, a rossz hírt pedig szerették volna a négyes döntőbe jutással feledtetni, ám ez nem sikerült.

Momir Ilics, a veszprémiek vezetőedzője szerint az Aalborg megérdemelten jutott tovább: „A két meccs alapján azt kell mondanom, hogy ők voltak a jobbak. Jól kezdtünk ma, aztán sajnos elvesztettünk pár labdát, amit a hazaiak kihasználtak. A második félidőben megvolt az esélyünk arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe, azonban két lerohanásnál is eladtuk a labdát. Ez döntő lehetett.”

A beálló Ludovic Fabregas szerint az Aalborg jól játszott, míg ők nem. „Csalódottak vagyunk. A saját felelősségemnek is érzem, hiszen fontos játékosa vagyok a csapatnak. Sajnos nem értük el a célunkat. Nehéz most az érzéseinken uralkodni” – fejtette ki Fabregas. 
(MTI)

FÉRFI KÉZILABDA BL

Negyeddöntő, visszavágó

Aalborg–Veszprém 33:28 (18:14), 
legjobb veszprémiek: Vajlupov 6, Jahja 5 –  az első meccsen 31:32, továbbjutott: az Aalborg 64:60-as összesítéssel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?