Felvidéki válogatott

futball

A felvidéki tehetségeknél mindig egy nagy kérdés, hogy a szlovák vagy a magyar válogatottat válasszák, majd ha odakerülnek arra a szintre. Jelenleg több, olyan fiatal játékos is akad a fiatal felvidéki labdarúgók között, akik a magyar futball részesei és bőven van esélyük, hogy egyszer bemutatkozhassanak a magyar válogatottban is.

Korábbról érdemes megemlíteni Priskin Tamást, aki szintén ezt az utat járta be, és komoly döntések kellettek hozzá, hogy 63-szoros magyar válogatottnak mondhassa magát. Priskin 2005-ben kapta meg a magyar állampolgárságot a szlovák mellé, ekkor már 5 éve a Győri ETO-ban futballozott. A játékos többször is visszautasította a szlovákok ajánlatát, 2005 augusztusában pedig már Argentína ellen magára ölthette a címeres mezt. Priskin meg is hálálta bizalmat, hiszen az első 8 találkozóján 6 gólt szerzett, a 1xBet bónusz adatai alapján.

Priskin esete, tehát jó példa lehet a fiatal és tehetséges felvidéki labdarúgók előtt, akikből bőven akad a palettán. Az egyik ilyen játékos Jozef Urblík, aki a szlovák, majd a cseh élvonalban is lehúzott pár évet, mielőtt 2018-ban a Puskás Akadémia csapatához igazolt. A labdarúgó az idei szezonban mindössze 6-szor lépett kezdőként pályára a csapatban, de már így is 3 gólt szerzett a Bet365 adatai alapján, és több jó meccse is volt. Urblík pályára lépett korábba a szlovák U-17-es válogatottban, de ha be tudna robbanni a magyar élvonalba, akkor az sem lenne meglepetés, ha később a magyar válogatottat választaná. A játékos folyékonyan beszél magyarul, így ez nem lehet akadály.

Kele Kevin szintén a szlovák utánpótlás válogatottakban kapott eddig szerepet. A fiatal labdarúgónak egyenlőre még nincs magyarországi tapasztalata, de korábban győztes góllal mutatkozott be a Slovan Bratislava együttesében. A játékos pályafutása mostanában lefelé menetben halad, de még mindig nagyon fiatal és előtte a jövő.

Érdemes még megemlíteni az utánpótlás szlovák válogatottakban alapembernek számító Lénárt Andrást, aki 2015-ben az NB 1-ben is bemutatkozhatott a Győri ETO színeiben, és azóta már a Videoton csapatát is megjárta. De szintén vannak magyar felmenői Jozef Pastoreknek, aki az Aston Villa akadémiáján nevelkedett. Jelenleg még egyikük sincs közel a magyar válogatottsághoz, de a potenciál egyértelműen bennük van.

Akinek viszont egyértelműen helye lenne a magyar válogatottban az Bénes László, a Borussia Mönchengladbach játékosa, viszont ismert a tény, hogy a dunaszerdahelyi születésű játékos korábban eldöntötte, hogy szlovák válogatott szeretne lenni, és azóta több mérkőzésen is pályára lépett már a szlovák nemzeti csapatban.

 

Támogatott tartalom

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?